Kurs gotowania tylko pod okiem profesjonalisty

Kurs gotowania - ta niezwykła oferta wszystkich zadziwi.

Samodzielne przyrządzanie potraw w domu ma wiele plusów. Najważniejszym z nich jest bezsprzecznie oszczędność pieniędzy – spożywanie posiłku w domu jest na ogół zdecydowanie tańsze aniżeli regularne korzystanie z usług restauracji. Przyjemność płynąca z przyrządzenia dania własnymi rękami jest równie ważna – zwłaszcza, jeśli możemy podzielić się nim z domownikami czy przyjaciółmi. Nie sposób nie wspomnieć też o tym, iż pichcąc samemu mamy pełną wiedzę, co trafia na nasze talerze, co okazuje się niezmiernie istotne dla osób eliminujących ze swojego menu niektóre składniki (np. laktozę, mięso bądź cukier) bądź będących na diecie. Jednak wymaga to pewnych umiejętności – a nie każdy takowe ma. Na szczęście można nauczyć się ich podczas kursów gotowania.

Kursy gotowania – do kogo są adresowane?

W ofercie podmiotów prowadzących warsztaty kulinarne zauważymy najróżniejsze kursy – zarówno te adresowane do osób stawiających swoje pierwsze kroki w zawodowej gastronomii, jak i tych, które nie posiadają doświadczenia w przyrządzaniu potraw. Możliwości jest naprawdę dużo – od tematycznych szkoleń (np. z zakresu kuchni tajskiej albo cukiernictwa), poprzez te opracowane z myślą o kulinarnych amatorach, aż po kursy dla małych dzieci. By kurs gotowania przyniósł odpowiednie efekty, ogromnie kluczowe jest to, aby był przeprowadzony pod okiem fachowca. W związku z tym przed opłaceniem kursu warto dowiedzieć się, kim jest kucharz prowadzący szkolenie – w jakich restauracjach pracowała, które szkoły skończyła oraz czy ma na koncie jakieś kulinarne wyróżnienia.

Kursy gotowania – co na nich przećwiczymy?

To, jakie umiejętności zdobędziemy podczas kursu gotowania, zależy w głównej mierze od jego tematyki. Na warsztatach skierowanych do dzieci podejmowane są podstawowe kwestie, natomiast zamysłem kursu nie jest uzyskanie konkretnych umiejętności, a rozbudzenie w nich kulinarnej fantazji i ciekawości. Kursy dla dojrzałych entuzjastów gotowania to natomiast sposobność do przećwiczenia najważniejszych kuchennych umiejętności, jak np. sztuka podawania potraw, techniki krojenia czy różne metody obróbki cieplnej składników.

Lokalizacja:
Warsztat Qulinarny
ul. Okulickiego 51 lokal 282
31-637 Kraków

Mob.: +48 662 311 637, +48 507 771 680
E-mail: [email protected]