Kapusta kiszona – dlaczego warto ją jeść?

Niepowtarzalny smak kapusty kwaszonej jest integralną cząstką słowiańskiej kultury kulinarnej. Jest ona elementem szeregu potraw i…

Kurs kulinarny – korzystaj z doświadczenia szefów kuchni

Uczestnictwo w warsztacie kulinarnym to wspaniały sposób na pozyskanie dodatkowych umiejętności – poznanie odpowiednich technik produkcyjnych…

Czego maluchy uczą się podczas warsztatów kulinarnych dla dzieci?

Dzieci kochają uczestniczyć w gotowaniu – wybierać i przynosić składniki czy ozdabiać wypieki. Chcesz wykorzystać zapał…

Iced coffee a ice coffee – czym się od siebie różnią i jak je przyrządzić?

W upalne dni nie ma nic lepszego niż kawa na zimno, czyli ice coffee lub iced…

Smaki najlepszych kaw w domu – kapsułki do ekspresu

Duża część z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki ciepłej, aromatycznej kawy, która szybko stawia…

Przetwory ekologiczne ze zdrowych upraw – czym się charakteryzują?

Od szybkiego rozkwitu branży żywieniowej, który zaczął się w XX w., wyroby spożywane przez nas na…

Naturalne źródło witamin – sok z kiszonej kapusty i buraków

Produkty fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan ponownie wracają do menu Polaków. Do kiszonych buraków…

Uniwersalne dania polskiej kuchni – barszcz czerwony

To nieprawda, że barszcz czerwony to zupa wyłącznie świąteczna, którą podajemy najczęściej podczas Wigilii czy też…

Pieczywo i wyroby cukiernicze z Piekarni Pochopień

Tradycyjne produkty Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została…

Domowe kiszonki – praktyczny sposób na konserwowanie żywności

Warzywa kiszone są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że uważamy, iż jest to głównie…